background

GINOP PLUSZ-1.2.2

A kedvezményezett neve: Baku Trade Kereskedelmi és SzolgáltatóKorlátolt Felelősségű Társaság Felelősségű Társaság

A projekt címe: Technológiai fejlesztés a Baku Trade Kft-nél

A szerződött támogatás összege: 9.999.973 Ft

A támogatás mértéke: 70 %

A projekt tartalmának bemutatása:

A BAKU-TRADE Korlátolt Felelősségű Társaság 10 millió Ft összegű vissza nem térítendő támogatást nyert a „Magyar Falu Vállalkozás-újraindítási Program” tárgyú pályázati kiíráson, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország, mint Támogató által. Új eszközök, kerülnek beszerzésre. A megvalósítási helyszín a vállalat 7915 Szentegát, belterület hrsz. 2 szám alatt található székhelye.

A projekt keretein belül a támogatás igénybevételével tervezünk beszerezni 1 db HELI CPD35- GB2LI-M homlokvillás targonca mellyel fő tevékenységi körünkhöz kapcsolódó szolgáltatásaink színvonalának emelését kívánjuk megvalósítani. Ezáltal a már meglévő ügyfélkör megtartására és új ügyfelek megjelenésére számítunk helyi és regionális szinten. A homlokvillás targonca segítséget jelent a nagy mennyiségű áruk mozgatásában, mind az alapanyagok, mind pedig a késztermék mozgatásában nyújtana hatalmas segítséget. A homlokvillás targonca beszerzésével a termelési és gyártási folyamat végzéséhez szükséges alapanyagok gyors és hatékony mozgatása valósul meg, illetve a kész termékek raktárba történő betárolása, illetve a vevők és kiszállítók raktárból történő ki kiszolgálása a gyorsan, hatékonyan valósulhat meg a jövőben. A gyors és hatékony munkavégzéssel a gyártási és termelési folyamat folyamatos alapanyaggal történő ellátása biztosítottá válik, nem szükséges a gyártási folyamatot szüneteltetni.

A megnövekedő forgalmunk kiszolgálása érdekében növelnünk kell a szálanyag raktárunk kapacitását, ezért szükséges állványrendszer beszerzése.

Jelen projekt keretében tervezett technológiai fejlesztés, a gépek beszerzése nélkülözhetetlen a precíz, hatékony munkavégzéshez, a szélesedő vevői igények maximális kielégítéséhez.

A beruházás valós igényeken alapuló szükséglet kielégítését célozza meg. A beruházásnak köszönhetően a vállalkozásnak a térségben erősödik a piaci pozíciója, javul a versenyképessége, valamint az erőforrás-hatékonysága, továbbá bővül a termelés kapacitása, mely biztosítja a jelenlegi munkaerő megtartását és esetleges további bővítését.

A projekt keretén belül az alábbi tevékenységeket kívánjuk megvalósítani:

2.1.1.1. Kötelezően megvalósítandó, önállóan támogatható tevékenységek: a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása költségtípuson belül az alábbi gépek beszerzése valósul meg:

- 1 db Szálanyag raktározásra használt rögzített fém állványrendszer

- 1 db Targonca 3,5 t emelés, 3,5 m-ig

Tervezett befejezési dátuma: 2022.09.29.

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.2.2-22-2022-03445